Een computerbril is een bril die speciaal is afgestemd op werken met de computer. U mag een dergelijke bril onder voorwaarden belastingvrij aan uw werknemer verstrekken.

Computerbril
Bij een computerbril is de bril zowel ingesteld op zicht op het toetsenbord, als op het beeldscherm. De bril kent dus een verschil in afstand qua scherpte. Dit voorkomt onder meer nekklachten die ontstaan als de werknemer zonder de bril een foute werkhouding aanneemt.

Arbovoorziening
Is een computerbril nodig om te werken achter een beeldscherm, dan kan de computerbril aangemerkt worden als arbovoorziening. Die kunt u als werkgever onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen.

Voorwaarden
De bril is alleen onbelast als deze voorziening rechtstreeks voortvloeit uit uw arbobeleid dat u voert op grond van de Arbowet. Verder moet de werknemer de bril gebruiken op de werkplek. Dit mag ook de werkplek thuis zijn. U mag de werknemer geen eigen bijdrage vragen, tenzij hij een duurdere bril dan standaard wil hebben. Dan is toegestaan dat u hem de meerkosten zelf laat betalen.

Werkkostenregeling
Voldoet de computerbril aan de voorwaarden, dan hoeft u deze niet onder te brengen in de werkkostenregeling en de bril komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte. U kunt dit wel doen als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Bron: SRA