Bent u klaar voor SEPA en IBAN?

U zult binnenkort de overstap moeten maken naar het Europese belastingsysteem SEPA. Toch is 35% van de mkb’ers nog niet overgestapt en 13% heeft zelfs nog helemaal geen stappen gezet. Van de ondernemingen die gebruik maken van incasso, heeft zelfs 80% de overstap nog niet afgerond.

Als u niet tijdig overstapt op SEPA heeft dat grote gevolgen. U kunt dan geen salarissen meer betalen of facturen incasseren. Eén van de zaken waar u op moet letten, is of u alle rekeningnummers in uw administratie al hebt aangepast. SEPA vervangt namelijk de Nederlandse rekeningnummers door een International Bank Account Number (IBAN). Dit heeft consequenties voor uw hele betalingsverkeer en financiële administratie. Het is dus zaak om vaart te maken met de overstap op SEPA.

U moet voor SEPA meer regelen dan u denkt
Uit de Migratiemonitor van de Nederlandse Bank blijkt dat de meeste laatkomers zich in de sectoren horeca, logistiek en detailhandel bevinden. De grote banken en de tweehonderd grootste bedrijven zijn wel klaar voor de overstap. Volgens het onderzoek van DNB is de belangrijkste reden van het getreuzel dat veel ondernemingen denken snel klaar te zijn met de overstap. Daar kunt u zich lelijk in vergissen, zeker als uw onderneming gebruik maakt van incasso. Als u de overstap nog niet heeft gemaakt, kunt u op de website www.overopiban.nl zien wat u nog moet regelen..

Terug

Tips

Huwelijk buiten gemeenschap van goederen?

Heeft u uw jaarlijkse verrekening al uitgevoerd?

Nederlands Engels