• Rivium Boulevard 101, 2909 LK Capelle aan den IJssel
 • 010-2661010
 • info@wolfsbergenvanhaarlem.nl
 • Nieuws

  Geen belastingrente bij aanslag erfbelasting

  Er wordt geen belastingrente in rekening gebracht wanneer de Belastingdienst een aanslag oplegt naar aanleiding van een aangifte erfbelasting met betrekking tot een overlijden in 2017.

  Door een vertraagde oplevering van een nieuw behandelsysteem binnen de Belastingdienst voor de schenk- en erfbelasting, krijgen mensen later dan gebruikelijk de aanslag erfbelasting binnen. Zij mogen niet de dupe worden van deze automatiseringsvertraging.

  Belastingrente

  De nieuwe staatssecretaris van Financiën vindt het extra vervelend dat belastingplichtigen die een dierbare hebben verloren, door een vertraging bij het automatiseringssysteem van de erfbelasting ook nog eens geconfronteerd worden met belastingrente. Hij bepaalt daarom dat de Belastingdienst in dat geval geen belastingrente in rekening zal brengen. Voor zover er al belastingrente in rekening is gebracht over een aangifte erfbelasting van een overlijden in 2017, zal de Belastingdienst dit teruggeven. Deze maatregel geldt zolang als nodig.

  Laat een comment achter

  Inloggen

  Kies hieronder voor welk jaar u wilt inloggen:

   

  ×

  Algemene voorwaarden

  Kies hieronder welke algemene voorwaarden u wilt inzien:

   

  ×